Facebook Pixel

Україна створить зерновий хаб у кенійському порту Момбаса

Президент Кенії Вільям Руто оголосив у вівторок, що Україна створить зерновий центр у його країні. Це стало результатом його домовленості з президентом України Володимиром Зеленським у Нью-Йорку, де обидва лідери беруть участь у 78-й Генеральній асамблеї ООН.

Про це пише агентство Anadolu.

У заяві Руто зазначив, що «провів переговори з президентом України Зеленським, який зобов’язався створити зерновий хаб у порту Момбаса, щоб вирішити проблему нестачі продовольства в Східній Африці.

Україна, яку називають світовим лідером у виробництві життєво важливих зернових, збирається відігравати вирішальну роль у зміцненні продовольчої безпеки в регіоні Східної Африки. Партнерство спрямоване на вирішення поточної кризи дефіциту продовольства, яка посилюється різними факторами, зокрема зміною клімату, політичною нестабільністю і збоями в глобальних ланцюгах постачання.

Очікується, що створення зернового центру в порту Момбаса сприятиме ефективному імпорту та розподілу зерна, забезпечуючи більш стабільне та надійне постачання продовольства для країн Східної Африки.

Президент Руто висловив прихильність своєї країни виступати за мирне вирішення російсько-українського конфлікту.

«Кенія виступає за мирне вирішення російсько-українського конфлікту для відновлення стабільності, полегшення страждань людей і припинення знищення власності», — сказав він.

Агентство зазначило, що країни Африканського Рогу, включаючи Кенію, Сомалі та Ефіопію, борються з найгіршою посухою за десятиліття, від якої постраждали мільйони людей.

Нагадаємо, що 19 вересня Україна на зустрічі Координаційної платформи під егідою Єврокомісії представила план вирішення проблеми експорту зерна до Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини та Болгарії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉