Facebook Pixel

Скільки заробляють ІТ-спеціалісти в Україні у 2024

Медіанна зарплата програмістів збільшилася на $200 і сягнула $3500. Це зростання в основному зумовлене підвищенням зарплат Tech Lead і змінами в структурі: скороченням числа фахівців-початківців (джунів) і збільшенням частки архітекторів, що працюють у компаніях, які розробляють продукти.

Про це свідчить аналітика порталу DOU за літо 2024 року.

Влітку 2024 року помітно зросли зарплати найдосвідченіших розробників: на $325 у Architect та на $200 у Tech Lead. Ці категорії розробників є єдиними, чиї медіанні зарплати нині вищі, ніж на початок повномасштабного вторгнення.

  • Зросли зарплати Tech Lead у різних компаніях, тоді як у Architect підвищення зумовлено збільшенням їхньої кількості в продуктових компаніях.
  • Зарплати Team Leads знизилися в цьому півріччі значно: в аутстафінгових компаніях на $500 і в стартапах на $560.
  • Зарплати сеньйорів, джунів та інтернів продовжують знижуватися, хоча це зниження було незначним за останні пів року. Медіальна зарплата залишилася на рівні зими 2024 року.

Помітно більше стали заробляти найоплачуваніші сеньйори (з $5500 до $5700 у третьому кварталі), і тому збільшився розкид зарплат фахівців цього рівня. У мідлів зменшилися зарплати у першому кварталі (з $1900 до $1800).

Back-end та мобільна розробка залишаються затребуваними напрямками з високими рівнями заробітної плати для розробників. Фахівці в галузі Back-end розробки всіх рівнів, за винятком новачків, можуть очікувати зарплат вище за середньоринкові.

Подякувати 🎉