Facebook Pixel

На Київщині відновлюють будинки за рахунок міжнародної допомоги

У містах Іванків, Михайлівка та Ірпінь стартувало будівництво нових будинків для сімей, які втратили житло через військові дії з боку країни-агресора. Оскільки у постраждалих були відсутні документи для отримання державної компенсації, для відновлення житла залучили одну з найбільших будівельних компаній світу.

Quote«Після масштабного вторгнення на Київщині понад 26 тисяч багатоквартирних та приватних будинків було зруйновано або пошкоджено. Основний пріоритет — забезпечити людям умови для повернення та проживання. Відновлення вимагає значних інвестицій, тому ми мобілізуємо всі можливі ресурси. Ми вдячні соціально відповідальним бізнесам за надану допомогу та нові ініціативи, спрямовані на оперативне відновлення житла», — зазначив Руслан Кравченко, голова Київської обласної державної адміністрації.

Одна із сімей, яка незабаром отримає нове житло, мешкає в Іванкові. Це перший випадок відновлення будинку для багатодітної родини на території громади, яка втратила його через російську агресію і не може отримати компенсацію від держави, повідомляє Марина Безчастна, заступник голови Іванківського селищного територіального товариства.

Сім'я Зарицьких прожила півроку в саморобному курені з кухнею просто неба після того, як їхній будинок було зруйновано в результаті російських обстрілів. Пожежа знищила все їхнє майно, включаючи телефони та паспорти. Сім'я неспроможна відновити житло самостійно.

Родина ветерана Юрія Савченка виявилася розділеною тисячами кілометрів через втрату житла в Ірпені. Онуки військовослужбовця проживають у Німеччині через відсутність можливості повернутися до свого будинку. Сини протягом двох років повномасштабної війни бачили свою матір лише один раз особисто. Дідуся востаннє вони бачили ще 24 лютого.

Quote«Ми мріємо про новий будинок, про повернення додому», — поділився онук Юрія Влад.


Подякувати 🎉