Facebook Pixel

Лукашенко розповів про тисячі добровольців, які нібито прийшли до військкоматів

Лукашенко розповів про тисячі добровольців, які нібито прийшли до військкоматів

Лукашенко розповів про тисячі добровольців, які нібито прийшли до військкоматів

Білоруський керманич олександр лукашенко на військовому параді, присвяченому 80-й річниці визволення Білорусії від німецько-фашистських загарбників, заявив, що після «загострення обстановки на кордоні» до військкоматів Білорусі нібито звернулися тисячі добровольців.

Quote«Учора відчули загострення обстановки на наших південних кордонах — тисячі дзвінків до військкоматів і в частини, підрозділи нашим військовим, генералам: «Візьміть нас в армію, дайте нам зброю. Ми будемо захищати свою Батьківщину!» Не треба, працюйте спокійно. Попереду у нас великі трудові будні. А ми, люди в погонах, здатні сьогодні не просто захистити — запобігти будь-якій провокації на державних кордонах нашої країни», — сказав лукашенко.

Він також заявив, що «зміцнення і розвиток збройні сил, а також вдосконалення всієї військової організації держави» відбувається виключно в ім'я миру.

Крім того, білоруський диктатор підкреслив, що рівень обороноздатності так званої союзної держави росії та Білорусі сьогодні як ніколи високий.

Quote«Наш парад — це знак сили союзницького стратегічного партнерства Білорусі та росії, взаємодії з державами — членами ОДКБ, співпраці у військовій сфері з Китайською Народною Республікою. Знак нашої готовності і сьогодні стати в один стрій на захист історичної пам'яті, цінностей, своїх суверенітетів. Усіх нас об'єднує Велика Перемога над спільним ворогом — країнами гітлерівського альянсу. Вона вчить нас захищати мир будь-якими засобами стримування», — підкреслив лукашенко.

А напередодні він заявив, що у недавній атаці на Білгородську область взяв участь білоруський добровольчий корпус. Про яку саме атаку йдеться, лукашенко не уточнив, лише заявив, що білоруський добровольчий корпус бере участь у «заворушеннях» з боку України разом із «Російським добровольчим корпусом».

Подякувати 🎉