Facebook Pixel

Росія може формувати тіньовий флот для газу — Bloomberg

Після початку вторгнення в Україну та введення суворих санкцій Заходом у відповідь рф створила прихований флот для перевезення своєї нафти по всьому світу. Зараз з'являється все більше доказів того, що Москва почала застосовувати аналогічні методи для транспортування зрідженого природного газу (ЗПГ). Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що газ відіграє ключову роль у стратегії Кремля щодо збільшення експорту, поповнення державної скарбниці та фінансування військових потреб. Однак для досягнення цієї мети необхідний значний обсяг світового ринку ЗПГ, особливо з огляду на скорочення прибутковості європейської трубопровідної торгівлі.

Наразі планам на розширення перешкоджають санкції США, які не дозволяють іноземним компаніям входити на ринок та перервали постачання спеціалізованих готових носіїв, необхідних для виконання проєктів в Арктиці, повідомляє видання.

Експерти передбачають, що нові європейські обмеження, заплановані на наступний рік і спрямовані на обмеження доступу до портів, ще більше порушать поточний ланцюжок поставок.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉