Facebook Pixel

Чому США перевели кілька своїх військових баз в Європі у стан підвищеної готовності

США перевели кілька своїх військових баз в Європі у стан підвищеної готовності, а рівень захисту досяг другого за значенням, оскільки Штати стурбовані можливими терористичними атаками на їхній військовий персонал або об’єкти, особливо під час спортивних чемпіонатів. Про це пише CNN з посиланням на слова американських чиновників.

Чому США перевели кілька своїх військових баз в Європі у стан підвищеної готовності

Американські чиновники повідомили, що США стурбовані можливими терористичними атаками на їхній військовий персонал або об’єкти. Тому кілька військових баз США по всій Європі перевели у стан підвищеної готовності на вихідних 29-30 червня 2024-го і підвищили рівень захисту до другого за значенням.

Зокрема, бази з гарнізоном армії США у Штутгарті, Німеччина, де знаходиться штаб-квартира Європейського командування Штатів, 30 червня 2024-го підвищили рівень тривоги до стану захисту сил «Чарлі».

Рівень захисту «Чарлі» застосовується, коли військові бази отримують розвідувальну інформацію про можливі терористичні дії чи напад на персонал або об’єкти, пояснюють в армії США.

За словами чиновника США, який дислокується на базі в Європі, вони не бачили такого рівня загрози принаймні 10 років. Зазвичай це означає, що військові отримали «активно-надійну загрозу».

Речник Європейського командування США Ден Дей відмовився коментувати конкретні рівні захисту баз, проте сказав, що компонування постійно оцінює низку факторів, які впливають на безпеку військового співтовариства США за кордоном.

Quote«У рамках цих зусиль ми часто вживаємо додаткових заходів, щоб забезпечити безпеку наших співробітників. Зараз ми не будемо вживати конкретних заходів, але залишаємось пильними», – сказав Дей.

Невідомо, які розвідувальні дані змусили США підвищити безпеку на своїх базах в Європі, але європейська влада попередила про потенційну загрозу тероризму, особливо напередодні Олімпійських ігор у Парижі в липні та під час поточного чемпіонату Європи з футболу 2024 в Німеччині.

Quote«Ми готуємося до всіх можливих небезпек: від ісламістського терору до жорстоких злочинців і хуліганів», сказала міністр внутрішніх справ НІмеччини Ненсі Фезер перед турніром чемпіонату.

Франція також підготувалася до потенційної терористичної загрози під час Олімпійських ігор, які почнуться 26 липня 2024-го. З березня Франція підвищила свою систему оповіщення нацбезпеки до найвищого рівня.

Quote«Французька влада активно відстежує терористичні загрози з боку організованих груп і радикально налаштованих осіб. Атаки можуть відбуватися з невеликим попередженням або без них. Серед цілей – туристичні місця, великі спортивні і культурні заходи та інші громадські місця, які приваблюють велику кількість цивільних», – заявили в посольстві США у Франції.

Нагадаємо, останній великий теракт у Західній Європі терористичне угруповання ІДІЛ здійснило у листопаді 2020 року. Тоді шестеро терористів відкрили вогонь по людях у центрі Відня. Під час теракту було вбито три людини та ще 15 поранено.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉