Facebook Pixel

На Євро 2024 ІДІЛ може здійснити теракти: голова розвідки Німеччини

Голова Федерального відомства з охорони Конституції Німеччини (BfV) Томас Хальденванг попередив, що Євро 2024 може стати мішенню для атаки терористів ІДІЛ.

Про це пише Financial Times

За словами Томаса Хальденванга, загроза атак ісламістів у Німеччині збільшилася після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня 2023 року.

Quote«Можливий сценарій — великомасштабні скоординовані терористичні атаки, подібні до недавньої в москві», — сказав Хальденванг.

Також, за даними спецслужб ФРН, ІДІЛ-К або осередок «Вілаят Хорасан», зміг доставити частину своїх бойовиків у Західну Європу «під виглядом біженців з України». Також ІДІЛ вже опублікувало відеоролики з закликами до нових атак

QuoteСлова Хальденванга підтверджує і міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер: «(Європа і Німеччина) перебувають під прицілом джихадистських організацій — зокрема, ІДІЛ та ІДІЛ-К».

Нагадаємо, що останній великий теракт у Західній Європі ІДІЛ здійснила у листопаді 2020 року. Тоді шестеро терористів відкрили вогонь по людях у центрі Відня. Під час теракту було вбито три людини та ще 15 поранено.

Подякувати 🎉