Facebook Pixel

Слава Україні: як у Німеччині зустріли українську збірну напередодні першої гри на Євро 2024

Тисячі вболівальників прийшли подивитися на відкрите тренування української збірної

Тисячі вболівальників прийшли подивитися на відкрите тренування української збірної

Коли українська збірна прибула до Німеччини для участі в Євро 2024, її зустріли не тільки як спортивну команду, а й як символ незламності і надії. Кореспондентка The Page відвідала відкрите тренування української команди на стадіоні у Вісбадені, організований україно-німецьким комʼюніті благодійний захід у Таунусштайні, де тренується збірна, поспілкувалася з вболівальниками і упевнилася, що господарі чемпіонату демонструють особливе відношення до українців. Деякі навіть мріють побачити у фіналі українську та німецьку команди. Подробиці — у нашому репортажі.

Як проходило відкрите тренування збірної України

На стадіоні Brita Arena у Вісбадені 13 червня зібралися тисячі вболівальників, щоб подивитися на відкрите тренування української збірної і підтримати нашу команду. Підтримували всі, включно з місцевими мешканцями, які кричали «Слава Україні» і навіть намагалися підспівувати під час виконання національного гімну України.

Тисячі вболівальників прийшли подивитися на відкрите тренування української збірної

Тисячі вболівальників прийшли подивитися на відкрите тренування української збірної

Для українців ця подія стала черговим приводом нагадати про російську агресію.

Quote«Ми повинні продовжувати говорити про війну, — наголосив тренер збірної Сергій Ребров. — Важливо, щоб ми тут показали себе. Я знаю, що всі втомилися від новин, але все ще не закінчилося».

Міністр-президент землі Гессен Борис Райнг зізнався, що тримає кулачки за обидві команди: один — за Німеччину, інший — за Україну.

«Підтримую українську команду так само, як і німецьку», — сказав Райнг і наголосив на важливості української перемоги не лише на полі, але й у війні.

Українська збірна — «темна конячка» на Євро 2024

Наступного дня випала нагода поспілкуватися з пресаташе української збірної Олександром Гливинським. Він розповів, що наша команда вважається «темною конячкою» і має велику мотивацію до перемоги не лише через війну, але й завдяки своїм успіхам.

Quote«Велика кількість українців за кордоном підсилює дух команди, атмосфера на полі, вболівальники та підтримка заряджають енергією», — сказав він.

У суботу україно-німецьке комʼюніті провело благодійний захід у місті Таунусштайн. Спеціальною гостею свята була німецька співачка Марлен Маас, яка стала відомою в Україні після виконання пісні «Ой у лузі червона калина». Марлен давно активно підтримує українців, пише пісні для солдатів, бажає нам перемоги і навіть вчить українську мову.

Маас має спортивний досвід, тож я спитала її про шанси української команди на чемпіонаті.

«Як колишня гандболістка і пристрасна спортсменка, я б сказала, що досвід навчив мене, що настрій справді може зрушувати гори, — сказала вона. — Україна може дістатися фіналу завдяки бойовому духу. Я вірю, що всі інші команди можуть лише мріяти про український настрій. Взагалі, я вболіваю за обидві країни: за Німеччину і за Україну. І сподіваюся, що наші команди зустрінуться у фіналі».

Підтримка, яку українська команда отримує в Німеччині, продемонструвала міжнародну солідарність та надію на справедливий мир. Це відзначили й гравці національної збірної, які записали відеозвернення до вболівальників. Серед них — півзахисник Олександр Зінченко.

Звернення Олександра Зінченка (відео)

Your browser doesn't support HTML5 video.

Гра з Румунією у понеділок, 17 червня, обіцяє стати не просто спортивним змаганням, а справжнім проявом єдності та підтримки, що об'єднує людей навколо спільної мети.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉