Facebook Pixel

Армія росії знищила 13 тис т зерна в Ізмаїлі

Росіяни в ніч проти середи, 23 серпня, здійснили чергову атаку на порти Дунаю. Внаслідок обстрілу «шахедами» знищено 13 тисяч тонн зерна. Про це повідомляє міністр міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Quote«Чергова атака росії на порти Дунаю. 13 тис. т зерна знищено росією в результаті атаки шахідів на порт Ізмаїл. Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів, вантажна інфраструктура. Агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії», — зазначив він.

Через атаку загарбників на 15% знижена експортна потужність порту Ізмаїл. Це вже 8 за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу росії з Зернової ініціативи.

Чому росіяни атакують порти Одещини?

Порти Ізмаїл та Рені на Одещині у 2022 році в умовах злочинної російської блокади стали головними експортними «воротами» України в європейські країни. Про це заявляв і прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Навіть в умовах повномасштабної війни Україні вдалося наростити вантажообіг саме в портах на річці Дунай.

Нагадаємо, наприкінці липня 2023 росіяни обстріляли порт Рені дронами Shahed. Унаслідок влучань зруйновано три склади із зерном, а також пошкоджено резервуари для збереження інших видів вантажів. Загалом за останній місяць російських атак на порти знищено 270 тис т зерна.

Раніше The Page повідомляв, що з Одеського порту вийшло перше судно після зупинення Чорноморської зернової ініціативи. Це 300-метровий контейнеровоз «Йозеф Шульте».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉