Facebook Pixel

Україна стане епіцентром спеки

Цього тижня, з 1 по 7 липня, Україна очікує на один із найвищих температурних режимів у Європі. Прогнозується, що температура підніметься до +37°, що можна порівняти з кліматом Середземноморських країн.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Цього тижня, з 1 по 7 липня, температуру в Україні можна порівняти з кліматом Середземноморських країн. У південних, центральних та східних областях країни очікуються високі температури до 37 градусів, тоді як у західній частині країни температура становитиме близько 30-34 градусів. Проте Україна не є найспекотнішою країною в Європі в цей період — в Іспанії прогнозуються температури до +40°.

В Укргідрометцентрі зазначають, що спекотна погода в Іспанії зумовлена приходом повітря із Сахари, тоді як в Україну розпечене повітря надходить з Аравії, іншого сухого гарячого регіону. Аравійське повітря привносить найвищі температури до нашого регіону, поширюючись з південного сходу і охоплюючи практично всю країну, не досягаючи західних кордонів і не просуваючись далі до західної та північної Європи. В результаті західні регіони України мають трохи нижчі температури до 30°.

Синоптики рекомендують уникати перегріву, прямих сонячних променів і постійно охолоджуватися, вживаючи достатню кількість води.

Подякувати 🎉