Facebook Pixel

Україна планує застрахувати судна для пересування «зерновим коридором»

Україна застрахувала всі торгові судна, які здійснюють експорт та імпорт товарів через дунайські порти. Те ж саме Київ планує зробити і з суднами, які курсуватимуть «зерновим коридором». Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на конференції послів України, передає «Укрінформ».

Quote«Це спрацює один раз. Ми розуміємо, що у випадку якщо росіяни затоплять або підірвуть будь-яке торгове судно, це колосально ускладнить нашу роботу з партнерами щодо зернового коридору. Тому, звичайно, потрібна підтримка партнерів, щоб цього не сталося. Але зі свого боку ми такі ризики страхуємо за рахунок нашого бюджету», — зазначив очільник уряду.

Як знову відкрити «зерновий коридор»?

Менеджерка з трейдингу та логістики зернових і олійних культур компанії Agromino Анастасія Шепелева вважає, що необхідно тиснути на відкриття портів і «зернового коридору» без росії. Це єдиний спосіб утримати маржу як для аграріїв і трейдерів, зазначила вона в інтерв'ю для Latifundist.com.

Quote«Нашим портам потрібен хороший захист ППО. А експорт через інші європейські країни, по різних коліях — це не рішення», — переконана Шепелева.

Кількість українського зерна на експорт (40-50 млн тонн) європейські порти навіть усі разом не зможуть вивезти, тому що мають багато власного товару, каже вона.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉