Facebook Pixel

ЄБРР і Томаш Фіала стали співінвесторами М10 Lviv Industrial Park

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) проінвестує $24,5 млн, або до 35% вартості проєкту будівництва індустріального парку М10 Lviv Industrial Park у Львові.

Індустріальний парк у 60 км від кордону з Польщею будує інвесткомпанія Dragon Capital Investment Limited.

Парк має надати нові виробничі та логістичні приміщення для сталої гуманітарної та економічної діяльності в Україні як під час війни, так і під час повоєнної відбудови.

Загальна вартість проєкту — $70 млн. ЄБРР інвестує $24,5 млн, з яких до $5,5 млн буде спрямовано на завершення першої черги проєкту.

Будівництво першої черги було перерване військовим вторгненням росії в Україну в лютому 2022 року, але відновилося вже влітку. Завершення будівництва першого складського комплексу площею 14,4 тис. кв. м очікується після липня 2023 року.

Quote«Інвестиції ЄБРР стануть потужним сигналом для місцевих та іноземних інвесторів. Проєкт розширить доступ України до життєво важливих послуг і продуктів», – прокоментував Влахо Коякович з ЄБРР.
Quote«Ми раді вітати ЄБРР у якості нашого партнера у цьому дуже важливому проєкті розвитку інфраструктури для України. М10 Lviv Industrial Park створить нові логістичні та виробничі потужності на заході України, які користуються підвищеним попитом після початку повномасштабного вторгнення Росії», – каже Томаш Фіала, генеральний директор Dragon Capital.

Контекст. В грудні 2020 року інвестиційна компанія Dragon Capital придбала в компанії CTP проєкт індустріального парку «Рясне-2» біля Львова на земельній ділянці площею 23,5 га.

На території індустріального парку передбачено розвиток шести складських і виробничих приміщень сумарною площею 140 тис. кв. м. Проєкт розташований на трасі М10 у напрямку до кордону з Польщею на відстані 60 км від КПП «Краковець».

ЄБРР планує інвестувати в Україну до 3 млрд євро протягом 2022-2023 років. Минулого року банк виділив 1,7 млрд євро для України та залучив ще 200 млн євро через банки-партнери.

У третьому кварталі 2022 року ЄБРР зафіксував чистий збиток 1,7 млрд євро після прибутку в розмірі 2,5 млрд євро за 2021 рік.

Подякувати 🎉