Facebook Pixel

Країни G7 посилять заходи проти російської нафти, енергетики і металів

Країни G7 зобов’язались запровадити нові заходи проти російського флоту, зокрема, країни посилять обмеження цін на нафту рф. Нові дії також спрямують проти енергетичних проєктів рф та на зменшення доходів москви від металів. Про це пише Bloomberg.

Що відомо про нові заходи G7 проти російської економіки

На саміті G7 в Італії, який триває з 13 по 15 червня 2024 року, лідери країн домовилися посилити заходи проти російського нафтового флоту, енергетики та металів.

Quote«Ми продовжуватимемо чинити значний тиск на російські доходи від енергоносіїв та інших товарів», – йдеться в заяві саміту G7.

Лідери G7 планують ще жорсткіше обмежити ціни на російську сиру нафту та нафтопродукти. За нових умов західним судновласникам, страховикам і посередникам буде заборонено надавати судна та послуги для вантажів, вартість яких перевищує встановлений ціновий поріг.

У відповідь на чинні обмеження цін росія створила тіньовий флот танкерів, який обходить санкції, зокрема через незахідних постачальників послуг, які доставляють російську нафту на нові ринки, такі як Індія. США, Велика Британія та ЄС нещодавно ввели санкції проти суден, залучених до цих перевезень.

Quote«G7 вживатиме заходів, включаючи санкції та обмеження в окремих регіонах, для боротьби з використанням росією оманливих альтернативних практик судноплавства для уникнення наших санкцій за допомогою свого тіньового флоту», – йдеться в заяві.

Зокрема, країни G7 мають посилити заходи, щоб перешкодити розвитку майбутніх енергетичних проєктів росії і зменшити доступ до товарів і послуг, на які ці проєкти спираються. Також нові заходи мають і надалі скорочувати доходи росії від металів.

Нагадаємо, The Page розповів, як пройшов перший день саміту G7. Зокрема, Україна підписала безпекові угоди з США та Японією, а лідери G7 схвалили кредит на $50 млрд для України, який погашатимуть за рахунок заморожених активів рф.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉