Facebook Pixel

Зима буде з дефіцитом електроенергії — Коваленко

Зима буде з дефіцитом електроенергії — Коваленко

Зима буде з дефіцитом електроенергії — Коваленко

Група YASNO планує вкласти у відновлення електрогенерації майже 4 млрд грн власних коштів. Про це в ексклюзивному інтерв’ю The Page повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

Quote«Але можна точно сказати, що на 100% до березня неможливо поновити [знищену теплову генерацію] навіть теоретично. Тобто це буде суттєво менше. Чому? Тому що цього разу пошкодження були настільки великими, влучали по декілька ракет одночасно в одні й ті самі блоки, і більшість з них розвалені під нуль», — наголосив він.

За його словами, це не можна назвати відновленням. Це повноцінне будівництво, яке неможливо завершити за такий короткий проміжок часу.

У даній ситуації Коваленко вважає, що один з головних напрямків — це так звана система донорства.

Quote«Коли в деяких країнах по світу є аналогічні ТЕЦ, на яких є обладнання, яке можна теоретично викупити, перевезти сюди і використовувати його, щоб поновити ці блоки», — пояснює він.

Побудова нової генерації електроенергії потребує часу та грошей і не має шансу завершитися до початку нового опалювального сезону.

Quote«Бездефіцитної зими я не бачу, немає сценаріїв, за яких у нас не буде дефіциту. Хіба що буде +15 середня температура упродовж всієї зими і тому споживання просто не зросте. Але якщо ми кажемо про реальну, середню зиму, то бездефіцитного сценарію немає», — підсумовує Сергій Коваленко.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉