Facebook Pixel

Ізраїль може надати Україні 8 систем ППО Patriot: FT

Уряд Ізраїлю може надати Україні від 4 до 8 систем ППО Patriot. Наразі між США, Ізраїлем та Україною ведуться перемовини з цього приводу.

Про це пише Financial Times.

Згідно з даними видання, у разі домовленостей влада Ізраїлю спочатку відправить Patriot до США, а потім – до України. Причиною стало те, що Ізраїль планує вивести з експлуатації вісім своїх батарей Patriot, яким понад 30 років, і замінити їх більш досконалими системами.

Які системи ППО Patriot Ізраїль може передати Україні

Ізраїльські батареї M901 PAC-2 є старішими, ніж більшість систем Patriot, які зараз є в Україні. Але, за даними видання, старіша модель все ще повністю сумісна з новими. Важливо те, що Ізраїль також має значні запаси ракет-перехоплювачів, які потрібні Україні

Аналітики також сказали, що старі ізраїльські ракети-перехоплювачі мали більший радіус дії та більшу боєголовку, ніж нова модель PAC-3.

Наразі в Україні щонайменше 4 системи ППО Patriot. Їх поставили США та Німеччина. Ще дві системи Україна чекає від Румунії та Нідерландів.

Нагадаємо, що США перемістили Україну на перше місце у продажу засобів ППО — одного з найважливіших видів озброєнь для захисту України.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉