Facebook Pixel

Київ увійшов до топ-10 найгірших міст для життя — рейтинг The Economist

Київ другий рік поспіль увійшов до списку десяти найгірших міст для життя за версією журналу The Economist.

Рейтинг включав 173 найбільших міста світу, які експерти оцінювали за низкою критеріїв, таких як інфраструктура, освіта, екологічна ситуація, охорона здоров'я, культурне життя та довкілля, а також стабільність.

Відень зберігає звання найзручнішого мегаполісу вже третій рік поспіль.

До п'ятірки лідерів увійшли ще три європейські міста: Копенгаген, Цюріх та Женева. До десятки лідерів також потрапили два канадські міста – Калгарі та Ванкувер – а також чотири міста з Азіатсько-Тихоокеанського регіону – Мельбурн, Сідней, Осака та Окленд.

Дамаск посів найнижче місце в рейтингу, тоді як Київ другий рік поспіль знаходиться серед десяти гірших міст, займаючи 165-те місце зі 173. Цього року Тель-Авів опинився на найнижчому місці через військові дії в секторі Газа.

Які міста вважаються найбільш комфортними в Україні

Попри поточну складну обстановку у зв'язку з війною Україна зберігає свою привабливість для іноземців, які продовжують приїжджати. Водночас українці активно розглядають питання вибору місця проживання та інвестицій у нерухомість.

Максим Бахматов, глава та засновник Офісу трансформації, представив список з п'яти найкомфортніших міст для життя в Україні.

Серед лідерів виявилися:

  • Івано-Франківськ;
  • Вінниця;
  • Житомир;
  • Харків;
  • Львів.

Бахматов зазначив, що через війну багато українців переїхали на захід країни, що сприяло переїзду підприємств. Це привело до економічних змін у регіонах. Наприклад, вартість житла у Львові тепер вища, ніж у Києві, і спостерігається зростання цін на оренду та нерухомість.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉