Facebook Pixel

Як буде відбуватися бронювання від мобілізації в «Дії»

В Україні оголошено загальну мобілізацію через повномасштабне вторгнення рф. Чоловіки призовного віку отримують повістки та можуть бути призвані до лав Збройних сил України. Однак деяким може бути надана відстрочка на підставі медичних висновків.

У майбутньому можна забронювати працівника через платформу «Дія». Про це повідомила заступниця директора Директорату розвитку електронних послуг Мінцифри Валерія Ткач під час телемарафону.

Quote«Усі етапи завершаться протягом однієї години. Після того, як керівник підприємства надішле запит на бронювання працівника, буде проведено повну перевірку. Керівництво буде поінформовано про статус бронювання кожного працівника — підтверджено або відхилено», — повідомила вона.

Валерія Ткач також зазначила, що інформацію про статус бронювання працівник зможе побачити через додаток «Резерв+» у військово-обліковій документації. Крім того, буде доступна опція роздруківки відповідного документа.

За її словами, бронювання зможуть отримати співробітники підприємств, визнаних критично важливими для економіки України або які потребують оборони. Отримати статус «броні» можна за виконання таких умов:

  • людина працює у зазначених категоріях компаній;
  • є у переліку реєстру військовозобов'язаних;
  • має трудові відносини, що підтверджують, що особа справді працевлаштована на підприємстві.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉