Facebook Pixel

Експорт нафти з портів на заході рф скоротиться майже на чверть

У липні 2024-го росія скоротить експорт нафти через свої західні порти на 23%, або майже на 500 тис. барелів на добу (б/д) до 1,5 млн б/д. Причина в тому, що російські НПЗ збільшать перероблення сировини після ремонтів. Про це пише Enkorr.

Як росія знизить експорт нафти через західні порти у липні 2024

Оскільки російські НПЗ збільшать перероблення сировини після ремонтів, рф скорочує експорт нафти через свої західні порти на 23% порівняно з червнем, або майже на 500 тис. барелів на добу (б/д) до 1,5 млн б/д у липні 2024-го.

За даними профільних джерел, рф значно знизила план експорту нафти на липень, оскільки очікується, що більшість великих російських НПЗ, які простоюють у червні, відновлять роботу.

  • Перевалка нафти казахстанського сорту KEBCO й російського Urals через балтійські порти «приморськ» та «усть-луга» знизиться до 4,9 млн тонн.
  • Відвантаження Urals, KEBCO і Siberian Light із чорноморського новоросійська скоротиться до 1,7-1,8 млн тонн.

За розрахунками, потужності первинної переробки на нафтопереробних заводах рф скоротяться до 1,8 млн тонн із 4,1 млн тонн у червні. Проте якщо враховувати продовження ремонтів на деяких ПНЗ, наступного місяця, ймовірно, потужності досягнуть 3,3 млн тонн.

Також експорт нафти з рф обмежує зобов’язання росії перед ОПЕК+, що не дозволяє збільшувати виробництво.

Нагадаємо, The Page розповів, як удари українських безпілотників впливають на російську нафтопереробку

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉