Facebook Pixel

НАБУ провело обшуки у ексконсультанта «Великого будівництва» Юрія Голика

27 червня стало відомо, що НАБУ провело обшуки у ексконсультанта «Великого будівництва» Юрія Голика. У рамках якого провадження слідство провело обшуки, поки невідомо.

Про це пише Bihus.Info.

Сьогодні ж, 27 червня, НАБУ обшукало і куратора «Великого будівництва», колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка.

У яких скандалах фігурує Юрій Голик

Голик, ймовірно, причетний до зливу даних розслідування НАБУ. Підтвердження зливу знайшли у його смартфоні. У справі крім Голика та Резніченка фігурує ще ексзаступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко як куратор «Великого будівництва» від ОП.

У зливі брали участь детектив НАБУ та колишній очільник Броварської РДА Георгій Біркадзе. Ймовірно, до цього причетний перший заступник директора НАБУ Гізо Углава.

Злив стосувався справи проти колишнього очільника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка та Юрія Голика.

За даними ZN.UA, правоохоронці відкрили кримінальну справу щодо підрядів ТОВ «Будінвест інжиніринг» на понад 1,5 млрд грн. За даними слідства, під час робіт завдано державі 300 млн гривень збитків. Ще 1,2 млрд грн класифіковані як нецільове використання бюджетних коштів у рамках «Великого будівництва».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉