Facebook Pixel

Злив даних співробітниками НАБУ стосувався справи проти Резніченка-Голіка: ZN.UA

Злив даних співробітниками НАБУ стосувався справи ТОВ «Будінвест інжиніринг», пов’язаної з ексочільником Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченком та консультантом «Великого будівництва» Юрієм Голіком.

Про це пише ZN.UA

За даними видання, підтвердження зливу було знайдено в телефоні Голіка. Деталі справи Голіку і Резніченку зливав детектив НАБУ. Також цю справу розголошував колишній очільник Броварської РДА Георгій Біркадзе. Третій підозрюваний ймовірно — перший заступник директора НАБУ Гізо Углава.

Справа проти Резніченка-Голіка: деталі

За даними видання, НАБУ та САП відкрили кримінальне провадження стосовно виграних тендерів ТОВ «Будінвест інжиніринг» на суму понад 1,5 млрд грн. За даними слідства, під час робіт завдано державі 300 млн гривень збитків. Ще 1,2 млрд грн класифіковані як нецільове використання бюджетних коштів у рамках «Великого будівництва».

У справі крім Голіка та Резніченка фігурує ще ексзаступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, що ВАКС заарештував колишнього заступника голови Офісу Президента Андрія Смирнова. СІЗО можна замінити у якості застави у розмірі 10 млн грн. 29 травня Смирнова випустили із СІЗО під заставу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉