Facebook Pixel

Злив даних про розслідування співробітниками НАБУ: САП перевіряє версії

Згідно з інформацією від Антикорупційної прокуратури, розслідування щодо порушення конфіденційності досудового процесу було ініційовано в результаті службової записки, поданої одним із співробітників Національного антикорупційного бюро.

Згідно з інформацією, керування справою здійснюється Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, а досудове розслідування проводиться Управлінням внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро.

У рамках розслідування було проведено обшуки одного з детективів НАБУ. В операції брали участь працівники Національної поліції.

Жодного доступу до матеріалів справ НАБУ залучені співробітники поліції не отримували. Ніяких обшуків у приміщенні Нацбюро не проводилося.

Найнеспокійнішим аспектом цієї ситуації є підстава для проведення обшуку – передбачуване розкриття конфіденційної інформації про досудове розслідування співробітниками НАБУ.

Це ще раз підтверджує нашу тезу про те, що у Нацбюро є очевидні і системні проблеми.

Починаючи з того, що фігурантів топсправ зненацька звільняють з посад прямо перед тим, як порушуються підозри. І закінчуючи тим, що значна частина повноважень щодо розслідувань детективів зараз зосереджена в руках першого заступника директора НАБУ, який не має процесуальних повноважень і не несе відповідальності за процес.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉