Facebook Pixel

Прокуратура зацікавилася рахунками сім’ї Суркісів у Приватбанку

Автор

Прокуратурі Києва дозволили перевірити «розморозку» Приватбанком рахунків компаній братів Суркісів на $300 млн. Відповідне рішення прийняв 7 листопада Голосіївський райсуд Києва, надавши тимчасовий доступ до документів.

За даними слідства, пов’язані з Суркісами компанії Camerin Investments, Sunnex Investments, Tamplemon Investments, Berlini Commercial, Lumil Investments, Sofinam Investments уклали депозитні договори з кіпрською філією Приватбанку на загальну суму понад $300 млн. За даними ЗМІ, після націоналізації Приватбанку кошти цих компаній могли потрапити під операцію bail-in (примусову конвертацію в акції банку).

Востаннє, у серпні 2017 року, повідомлялося, що договори не виконуються і проценти за ними не виплачуються. Окрім того, рахунки анульовані.

Після процедури bail-in та націоналізації банку Ігор Суркіс і його брат Григорій Суркіс, а також інші пов'язані з банком особи подали 42 позови проти Нацбанку. У цих позовах оскаржувалося визнання регулятором зазначених осіб пов'язаними з Приватбанком.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉