Facebook Pixel

Нардепи викличуть директора НАБУ Семена Кривоноса на засідання антикорупційного комітету

Антикорупційний комітет ВР наступного тижня викличе очільника НАБУ Семена Кривоноса на засідання. Все через «зливи» НАБУ у справі Голіка-Резніченка

Про це пише голова комітету Анастасія Радіна у Facebook.

«Ініціюватиму разом із колегами публічне засідання комітету з антикорупційної політики щодо імовірних систематичних зливів інформації про розслідування з НАБУ. Директор Бюро невдовзі отримає офіційне запрошення», — йдеться у повідомленні.

Радіна обіцяє запустити онлайн-трансляцію засідання.

Злив даних розслідування НАБУ: деталі

22 травня стало відомо, що хтось із НАБУ зливав дані антикорупційного розслідування. Згодом стало відомо, що підтвердження зливу було знайдено в телефоні консультанта «Великого будівництва» Юрія Голіка. Справа стосувалася його та ексочільника Дніпропетровщини Валентина Резніченка. Деталі справи Голіку і Резніченку зливав детектив НАБУ. Також цю справу розголошував колишній очільник Броварської РДА Георгій Біркадзе. Третій підозрюваний ймовірно — перший заступник директора НАБУ Гізо Углава.

За даними видання, НАБУ та САП відкрили кримінальне провадження стосовно виграних тендерів ТОВ «Будінвест інжиніринг» на суму понад 1,5 млрд грн. За даними слідства, під час робіт завдано державі 300 млн гривень збитків. Ще 1,2 млрд грн класифіковані як нецільове використання бюджетних коштів у рамках «Великого будівництва».

У справі, крім Голіка та Резніченка, фігурує ще ексзаступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉