Facebook Pixel

Оновлено: У Києві НАБУ проводить обшуки у ексзаступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка

27 червня у Києві НАБУ провело обшуки у колишнього заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка. Це пов’язують зі зливами у НАБУ.

Про це пише УП.

НАБУ прийшло до Тимошенка, коли він виходив з ресторану Eshak.

Фото: 27 червня НАБУ проводить обшуки у ексзаступника голови ОП Кирила Тимошенка

27 червня НАБУ обшукало Кирило Тимошенко

27 червня НАБУ обшукало Кирило Тимошенко


27 червня НАБУ проводить обшуки у ексзаступника голови ОП: Реакція Кирила Тимошенка

Кирило Тимошенко підтвердив обшуки НАБУ у себе і заявив, що слідство не висувало проти нього звинувачень:

Quote«Сенсація скасовується! Підтверджую проведення обшуку у мене по справі, до якої не маю жодного. Всі вимоги правоохоронців я виконав, особисто до мене претензій немає», — написав Тимошенко у своєму ТГ.

Чому 27 червня НАБУ проводило обшуки у ексзаступника голови ОП Кирила Тимошенка

22 травня у пресі стало відомо, що у НАБУ відбувався «злив» даних розслідування. Згодом виявилося, що розслідування стосувалося справи проти ТОВ «Будінвест інжиніринг», пов’язаної з ексочільником Дніпропетровської ОВА Валентином Резніченко. ТОВ правоохоронці звинувачують у крадіжці 300 млн на будівництві доріг Дніпропетровщини. Підтвердження зливу знайшли у смартфоні консультанта «Великого будівництва» Юрія Голіка. У справі крім Голіка та Резніченка фігурує ще ексзаступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко як куратор «Великого будівництва» від ОП.

За даними ЗМІ, детектив НАБУ та колишній очільник Броварської РДА Георгій Біркадзе зливали справу Голіку та Резніченку. Третій підозрюваний ймовірно — перший заступник директора НАБУ Гізо Углава.

Справа проти Резніченка-Голіка: деталі

За даними видання, правоохоронці відкрили кримінальну справу щодо підрядів ТОВ «Будінвест інжиніринг» на понад 1,5 млрд грн. За даними слідства, під час робіт завдано державі 300 млн гривень збитків. Ще 1,2 млрд грн класифіковані як нецільове використання бюджетних коштів у рамках «Великого будівництва».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉