Facebook Pixel

«Велике будівництво»: на Прикарпатті на будівництві школи вкрали майже 15 млн грн

НАБУ і САП оголосили про підозру пдприємцю, який у межах програми «Велике будівництво» незаконно заволодів понад 14,8 млн грн під час будівництва школи в селі Чукалівка Івано-Франківської області.

Про це повідомило НАБУ.

За результатами розслідування, у 2021 році підозрюваний спільно з директором Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області, розробив план, щоб заволодіти коштами Івано-Франківської облдержадміністрації.

Згідно з цим планом, Управління капітального будівництва уклало угоду з підконтрольною компанією на будівництво шкільного закладу в межах державної програми «Велике будівництво» на загальну суму 45,6 млн грн.

У вересні 2022 року УКБ припинила свою діяльність, а об’єкт будівництва передали до Івано-Франківської міської ради та провели коригування проєктно-кошторисної документації.

З´ясувалося, УКБ встигло заплатити компанії 33,6 млн грн за виконані роботи. Проте виявилося, що виконані вони лише частково. Залишок суми, який становить понад 14,8 млн грн, так і залишився на папері. Цими коштами учасники оборудки заволоділи та перевели в готівку через підконтрольні організації.

У справі підозрюється троє осіб. Іншим двом учасникам, колишньому директорові Управління капітального будівництва у Івано-Франківській області та керівнику будівельної компанії, про підозру повідомили у вересні 2023 року. Дії організатора схеми кваліфікують за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Раніше The Page повідомляв, що 7 березня НАБУ і САП скерували до суду справу щодо колишнього гендиректора відокремленого підрозділу «Енергоатом-Трейдинг» ДП «НАЕК «Енергоатом». Його звинувачують у змові з ТОВ «Юнайтед Енерджі» Ігоря Коломойського та втраті 93,76 млн грн прибутку «Енергоатому».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉