Facebook Pixel

Оновлено: НАБУ повідомило про підозру ексочільнику Євгену Кравцову

НАБУ і САП викрили на заволодінні грошовими коштами АТ «Укрзалізниця» групу з 9 осіб, до якої входили посадові особи УЗ, підприємці. Їм повідомлено про підозру

Про це пише НАБУ.

Крадіжка 11,4 млн грн «Укрзалізниці»: деталі

За даними слідства, у 2018 році лідер групи, підприємець, вирішив встановити контроль над товарно-грошовими потоками АТ «Укрзалізниця». Для цього він звернувся до давніх знайомих з-поміж представників уряду та за їх сприяння домігся призначення членів групи на керівні посади в УЗ.

У 2018-2021 рр. посадові особи АТ «Укрзалізниця» на виконання вказівок лідера групи забезпечили перемогу підконтрольної йому компанії у тендері на закупівлю пневмоінструменту. Продукцію поставили філіям УЗ за завищеною вартістю, а розмір переплати становив 11,4 млн грн.

Про підозру повідомили 9 особам:

- двом керівникам організованої групи;

- шістьом посадовцям АТ «Укрзалізниця»;

- бенефіціару ТОВ.

Нагадаємо, що 13 листопада ВАКС заочно заарештував нардепа Ярослава Дубневича. Його звинувачують в організації заволодіння державним природним газом на суму понад 2,1 млрд грн.

28 лютого стало відомо, що підозри вручили колишньому голові правління УЗ Євгену Кравцову, ексчлену правління компанії Олександру Скрипінському та підприємцю Станіславу Лєснікову

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉