Facebook Pixel

НАБУ вручило підозру ексголові Укрспецекспорту та Гладковському-молодшому за крадіжку 13 млн грн

6 жовтня НАБУ і САП повідомили про підозру ексочільнику Укрспецекспорту Павлу Букіну та сину ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського, Ігорю. Їх підозрюють у крадіжці 13 млн грн на закупівлі висотомірів.

Про це пише НАБУ.

Деталі справи НАБУ проти Ігоря Гладковського та ексочільника Укрспецекспорту Павла Букіна

Слідство встановило, що Павло Букін, уклав договір з компанією, підконтрольною Ігорю Гладковському, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів. Або за близько $450 тис.

Частина коштів, орієнтовно $170 тис., була передана безпосередньо Ігорю Гладковському. Після отримання відповідей на запити про міжнародно-правову допомогу від компетентних органів Об’єднаних Арабських Еміратів та Особливого адміністративного району Китайської Народної Республіки Гонконг детективам вдалося підтвердити реальну вартість поставлених товарів, а також роль та участь відповідних іноземних компаній та їх посадових осіб.

Також Ігор Гладковський є учасником ще одного кримінального провадження щодо одержання 950 тис. грн хабаря за вплив на ухвалення рішення керівником ДК «Укрспецекспорт».

Нагадаємо, що проєкт Bihus.Info в лютому 2019 року випустив фільм, у якому йшлося про те, що Ігор Гладковський та інші високопосадовці постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі й деталі з українських військових частин за завищеними цінами. Це відбувалося через фірми-«прокладки».

Розмір розкрадань становив приблизно 250 млн грн. Журналісти стверджували, що до цих дій причетний сам Олег Гладковський. Через це його звільнили з посади першого заступника секретаря РНБО. Водночас НАБУ відкрило провадження за фактом розкрадання.



Подякувати 🎉