Facebook Pixel

Ukraine Facility: Україна отримала €1,9 млрд попереднього фінансування

Держбюджет України отримав €1,9 млрд безумовного фінансування (pre-financing) у рамках інструменту ЄС Ukraine Facility. Про це повідомили у Міністерстві фінансів.

Quote«Від початку великої війни ЄС надав Україні майже €35 млрд прямої бюджетної допомоги. Ці кошти сприяли підтримці макроекономічної стабільності, а також дозволяють забезпечувати фінансування пріоритетних бюджетних потреб», – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Як працює фінансування від ЄС у рамках Ukraine Facility

24 червня 2024 року Україна підписала з Євросоюзом угоду, за якою отримуватиме €27 млрд фінансування за виконання реформ у рамках інструменту Ukraine Facility.

У березні 2024-го план Ukraine Facility затвердив уряд України на 2024-2027 роки. Це конкретний перелік структурних реформ та заходів для розвитку економіки України, «зеленого» переходу, цифрової трансформації та інтеграції в Євросоюз.

У березні-квітні 2024-го Україна вже отримала €6 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility. Наступні транші в межах інструменту Україна отримуватиме щоквартально, коли виконуватиме індикатори, визначені у плані програми.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉