Facebook Pixel

Китай і росія знайшли нові варіанти, як обходити торговельні санкції

Китай і росія на прикордонних територіях створять спеціально уповноважені банки, які дозволяють російським компаніям відкривати рахунки нерезидентів у китайських банках. Це допоможе обходити санкції, які продовжує посилювати Захід. Про це пише Reuters.

Що відомо про нові схеми росії та Китаю для обходу санкцій

Торгівля між росією та Китаєм у 2023-му зросла до рекордних $240 млрд. Водночас через західні санкції дві країни мають проблеми із торговельними розрахунками, тому шукають обхідні шляхи, щоб налагодити безперебійну торгівлю.

За однією зі схем, Китай і росія на прикордонних територіях створять невеликі банки, які дозволятимуть російським компаніям відкривати рахунки нерезидентів у китайських банках. Такі банки можуть залишитись поза увагою США.

Банки у прикордонних регіонах полегшують посередникам, які працюють від імені російських компаній, швидкі транзакції між ними. Схема, в якій задіяні невеликі банки, що мають обмежений бізнес або взагалі не працюють з країнами, які росія вважає недружніми, також зменшує потенційні наслідки для Китаю.

Quote«Після візиту путіна в одній із провінцій Китаю з'явилися банки, які відкривають рахунки NRA для російських компаній на китайській території. Але про великі та середні банки сьогодні мова навіть не йде», – повідомили джерела Reuters.

Нагадаємо, Китай і росія планували запустити проєкт «Сила Сибіру 2», який мав збільшити експорт російського газу до країни. Проте його відклали, оскільки рф не влаштовують вимоги Китаю щодо цін і рівня поставок.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉