Facebook Pixel

Напад на ексвійськового підрозділу Kraken: поліція відкрила кримінальне провадження

Нацполіція відкрила кримінальне провадження через побиття невідомими у військовій формі ексспівробітника спецпідрозділу Kraken ГУР Дмитра Павлова у Дніпрі. Нападники, ймовірно, пов’язані з нардепом Миколою Тищенком.

Про це пише офіційний ТГ-канал спецпідрозділу Kraken 21 червня 2024 року.

Quote«За фактом події відкрито кримінальне провадження, тривають слідчі дії. Ми не втручаємось у хід слідства, але уважно стежимо за його перебігом», — йдеться у повідомленні.

В ефірі телемарафону голова МВС Ігор Клименко прокоментував подію:

Quote«Потерпілий поки у нормальному стані, а всі, хто причетний до злочину, незалежно від статусу, мають понести покарання», — розповів Клименко.

Напад на експредставника Kraken: деталі

20 червня у Дніпрі у центрі міста невідомі люди у військовому одягу без розпізнавальних знаків та у балаклавах утримують цивільного чоловіка.

20 червня у Дніпрі невідомі напали на колишнього військового підрозділу Kraken ГУР — відео

Your browser doesn't support HTML5 video.

Пізніше нардеп від «Слуги народу» Микола Тищенко опублікував пост, де стверджується, що «під час проведення обшуків шахрайських ботоферм на представників поліції було здійснено напад: завдано тілесних ушкоджень середньої тяжкості та розбито боді-камеру».

Quote«Після завдання кількох ударів слідчому, який працював на обшуку, чоловік у білій футболці на відео намагався втекти, а також демонстративно зняв штани перед поліцейським під час складання на нього заяви», — написав він.

За даними руху «Чесно», поліція та інші правоохоронці заперечують, що проводили якісь слідчі дії стосовно цього чоловіка.

21 червня нардеп Олексій Гончаренко на стрімі запитав Тищенка стосовно цього інциденту. Тищенко вважає Павлова керівником охорони ботоферм:

Quote«Він там є начальником безпеки ботоферми «Девʼяточки», яка налічує 120 кол-центрів по Україні. Він разом зі своїми хлопцями підійшов до місця, де проводилися слідчі дії, і спровокував поліцейського», — відповів Тищенко, зазначивши, що має відеопідтвердження.

Тищенко також заперечив, що люди у військовій формі — це його охорона.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉