Facebook Pixel

УКРАЇНА ОТРИМАЛА $50 МЛРД КРЕДИТІВ ВІД РОСАКТИВІВ: ЯК ЦЕ ПРАЦЮВАТИМЕ

13 червня лідери G7 офіційно домовилися про позику на $50 млрд за рахунок прибутків від заморожених активів рф.

Про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн

«G7 домовилася надати Україні кредити на суму близько $50 млрд до кінця року. Ми використаємо надприбутки від суверенних активів Росії, щоб їх погасити. Це базується на діях ЄС, де ми вже спрямовуємо ці надприбутки на оборону та відбудову України» — йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Як Орбан тролить Євросоюз

Як Україна зможе отримати $50 млрд кредиту від росактивів

Позики від країн G7 будуть структуровані по-різному, залежно від розміру економіки і внутрішніх процедур учасника. Кожна країна нестиме ризик за позику, якщо прибутки від активів рф будуть меншими.

Країни G7 неодноразово заявляли, що не розморозять російські активи, поки рф не заплатить за відновлення України, тому прибуток від активів протягом кількох років зможе покривати позику для України.

Заморожені активи рф мають принести від €3-5 млрд доходів на рік. ЄС уже погодився надавати Україні прибуток двічі на рік. Перші €1,5 млрд Україна отримає у липні 2024. Водночас пропозиція США про кредит на $50 млрд має захистити допомогу Україні від будь-яких політичних змін.

Нагадаємо, що 12 червня Міністерство фінансів США оновило список санкцій проти рф та її дружніх організацій. Зокрема, під санкції потрапили 33 особи і близько 300 компаній і організацій. Серед них Мосбіржа та зарубіжні компанії, що поставляють росії вироби для безпілотників.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉