Facebook Pixel

Білий дім перенаправив всі воєнні закупівлі на забезпечення України

Білий дім перенаправив всі воєнні закупівлі на забезпечення України

Білий дім перенаправив всі воєнні закупівлі на забезпечення України

Білий дім перенаправляє перехоплювачі протиповітряної оборони до воюючої України

США перемістили Україну на перше місце у продажу засобів ППО — одного з найбільш важливих видів озброєнь для захисту України. Про це пишуть Defense News.

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі назв цю перестановку «важкою, але необхідною». За його словами, в короткостроковій перспективі Patriot і NASAM, які були заплановані для інших країн, тепер поїдуть в Україну.

Quote«Як наслідок, поставки цих ракет іншим країнам, які зараз стоять у черзі, доведеться відкласти», — сказав Кірбі.

Білий дім очікує, що Україна отримає ці засоби ППО до кінця літа. Кірбі сказав, що мова йде про сотні одиниць, і що це рішення має забезпечити Україну тим, що їй потрібно на наступні 16 місяців. На той час країни, які вже мають ракети ППО на замовленні, можуть очікувати на їхнє постачання.

Quote«Щоб було зрозуміло, ці країни все одно отримають ракети, які вони замовили. Просто їх доставка займе трохи більше часу», — сказав Кірбі.

Він не сказав, які саме країни постраждають від затримок, але зазначив, що це рішення не вплине на Тайвань чи Ізраїль.

Це рішення є одним з найбільш екстраординарних заходів, вжитих США для захисту України з моменту початку повномасштабної війни з росією. Протягом декількох місяців керівники Пентагону заявляли, що протиповітряна оборона є головним питанням порядку денного для країн, які підтримують Київ. І вони зробили нещодавні кроки, щоб довести це.

Quote«Протиповітряна оборона була на першому місці в моєму порядку денному протягом тривалого часу», — заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

Остін виступав у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, невдовзі після зустрічі країн, які збираються щомісяця для координації підтримки України. Напередодні саміту кілька ЗМІ повідомили, що США відправляють в Україну ще один комплекс Patriot — хоча ні Остін, ні голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Сі Кей Браун не підтвердили цю новину.

Інші країни надали різні системи протиповітряної оборони, такі як NASAMS.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉