Facebook Pixel

Шанси Рютте на крісло генсека НАТО зросли з відмовою прем’єра Румунії

Президент Румунії Клаус Йоханніс зняв свою кандидатуру на посаду генерального секретаря НАТО, що усунуло останню перешкоду для висунення прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Про це повідомляє Вloomberg.

Quote«Президент Румунії Клаус Йоханніс, єдиний суперник Марка Рютте на посаді генерального секретаря НАТО, відмовився від участі в гонці. Це відкриває шлях прем'єр-міністру Нідерландів до того, щоб стати наступником Єнса Столтенберга на посаді глави НАТО», — йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заручився одностайною підтримкою членів НАТО, щоб стати наступним головою військового альянсу після того, як президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що він знімається як єдиний інший кандидат, який досі бере участь у перегонах.

Зазначається, що із призначенням Рютте Нідерланди отримають свого четвертого генерального секретаря НАТО. Раніше цю посаду обіймали Дірк Стіккер, Йозеф Лунс та Яап де Хооп Схеффер. Останній був генеральним секретарем із 2004 по 2009 рік.

Зараз Рютте має підтримку 32 членів НАТО, щоб замінити нинішнього генерального секретаря Єнса Столтенберга, чий мандат закінчується в жовтні. Союзники сподівалися обрати наступного голову військового альянсу до саміту лідерів НАТО у Вашингтоні наступного місяця.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉