Facebook Pixel

Євро 2024 спричинило сплеск домашнього насильства

Євро 2024 спричинило сплеск домашнього насильства

Євро 2024 спричинило сплеск домашнього насильства

Коли збірна Англії виграє або зводить гру внічию, кількість повідомлень про домашнє насильство зростає на 26%. У разі поразки ця цифра може зрости до 38%. Незалежно від результату матчу, кількість повідомлень про домашнє насильство залишається на 11% вищою за середній показник на наступний день після матчу. Про це свідчить статистика Trevi — національної жіночої благодійно організації, що базується на південному заході Великої Британії.

Quote«Євро має бути часом єдності і хвилювання для всіх, але серед вітальних кричалок і скандувань є протверезлива реальність для жінок, які стикаються з домашнім насильством. Для багатьох жертв це період, коли існуюче насильство посилюється і з'являються нові випадки. Ця проблема особливо актуальна в Плімуті, місті, де рівень домашнього насильства вже перевищує середній показник», — йдеться у заяві Trevi.

Генеральна директорка Trevi Ханна Шід вважає, що хоча футбол сам по собі не несе відповідальності за домашнє насильство, різні фактори сприяють збільшенню кількості інцидентів. Вихідні дні, підвищені емоції, сонячна погода та збільшення споживання алкоголю часто призводять до сплеску повідомлень про домашнє насильство.

Quote«Ці переплетені елементи створюють нестабільне середовище, яке, на жаль, призводить до збільшення кількості повідомлень про домашнє насильство. Футбол нас об'єднує, насильство нас роз'єднує. Настав час показати насильству над жінками та дівчатами червону картку. Як благодійна організація, що підтримує жінок, багато з яких пережили домашнє та сексуальне насильство, ми будемо продовжувати проливати світло на ці проблеми. Євро — це час великого піднесення для багатьох людей, однак похмура реальність полягає в тому, що багато жінок страждатимуть від зростання насильства та жорстокого поводження вдома», — наголошує Ханна Шід.

У Trevi говорять, що футбольні турніри мають бути інклюзивними та приємними для всіх, але, на жаль, вони часто викривають жахливу реальність домашнього насильства над жінками. Для багатьох жертв цей Євро стане часом, коли існуючі зловживання посиляться і з’являться нові випадки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉