Facebook Pixel

Захоплення Часового Яру є питанням часу — ГУР

Захоплення Часового Яру є питанням часу — ГУР

Захоплення Часового Яру є питанням часу — ГУР

Російська армія може захопити Часів Яр у Донецькій області найближчим часом. Якщо це станеться, росія зможе просунутися до останніх неокупованих великих міст області. Про це сказав генерал-майор Вадим Скібіцький, заступник голови Головного управління розвідки Міноборони України в інтерв’ю The Economist.

Quote«Ймовірно, це питання часу, коли Часів Яр впаде так само, як Авдіївка, розбомблена росіянами вщент у лютому 2024-го. Звісно, не сьогодні чи завтра, але все залежить від наших запасів зброї», – підкреслив Скібіцький.

За його словами, ситуація на фронті зараз важка, як ніколи з перших днів повномасштабного вторгнення росії. І вона може погіршитися, особливо напередодні 9 травня, коли росія святкує День перемоги у Другій світовій війні.

Quote«росія спочатку продовжить втілювати план «звільнення» всіх східних регіонів Донецької та Луганської областей. У росії вийшов наказ «щось взяти» для пишноти святкування Перемоги 9 травня. Якщо це не так, то це станеться перед візитом путіна до Китаю через тиждень», – прогнозує заступник голови ГУР.

Скібіцький каже, що швидкість і успіх просування визначатимуть, коли і де росіяни завдадуть наступного удару. «Наша проблема дуже проста: у нас немає зброї. Вони завжди знали, що квітень і травень будуть для нас важким часом», – сказав він.

Генерал-майор також сказав, що Європа має збільшити оборонне виробництво, щоб допомогти Україні, інакше вони теж опиняться під прицілом росії.

Подякувати 🎉