Facebook Pixel

Українські захисники відходять з околиць Авдіївки з позицій «Зеніт» — Тарнавський

Українське командування ухвалило рішення відійти з позиції «Зеніт» на південно-східний околиці Авдіївки на Донеччині.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський.

Quote«Після багатьох місяців протистояння командування ОСУВ прийняло рішення відійти з позиції «Зеніт» на південно-східний околиці Авдіївки. Ми тримати цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога», — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що рішення відійти було ухвалено, щоб зберегти життя особовому складу та покращити оперативну обстановку.

Тарнавський відзначив, що навіть якщо ворог тактично захопить ці позиції, це не дасть йому стратегічної переваги та не вплине на загальний хід оборони Авдіївської операції.

За його словами, наразі триває перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях. Відбувається планове посилення підрозділів.

Третя штурмова бригада повідомила, що вони протистоять 15-тисячній армії ворога.

Quote«Нашою бригадою завдано критичних уражень 74 та 114 окремим мотострілецьким бригадам зс рф. Обидва ворожі підрозділи — фактично «стерті». Попередньо реальна кількість втрат оцінюється в 4200 «200-х» і «300-х» противника», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що вагомих втрат наразі зазнає і 30 омсбр зс рф. Точаться бої проти 35 та 55 омсбр 41 армії і проти 21 та 15 омсбр 2 армії.

Попри те, що окупанти зазнають непропорційних втрат, ситуація в Авдіївці залишається надзвичайно тяжкою.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉