Facebook Pixel

Світові авіакомпанії мають заробити $30,5 млрд у 2024: чому зростуть доходи

Світові авіакомпанії прогнозують, що їхній прибуток у 2024 році складе $30,5 млрд, оскільки кількість туристичних рейсів зростає. Водночас дохід від вантажних перевезень зменшується. Про це пише Reuters.

Якою буде світова цивільна авіація у 2024 – прогноз IATA

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) очікує, що світова авіаційна галузь заробить $30,5 млрд у 2024 році порівняно з $27,4 млрд у 2023-му. Серед причин: збільшення туристичних рейсів і невеликі витрати на оплату праці.

Після початку пандемії Covid-19 у 2020 році збитки світової цивільної авіації склали $140 млрд.

Quote«Середовище краще, ніж ми очікували, особливо в Азії», – сказав генеральний директор IATA Віллі Волш.

Проте через більший попит на подорожі страждають глобальні ланцюги поставок, включаючи поставки власних авіапарків. Через це дохід авіакомпаній від пасажирських перевезень має зрости на 3,2% від 2023-го, тоді як дохід від вантажних перевезень – впаде на 17,5%.

Quote«Маржа залишається дуже низькою; ми все ще дивимось на маржу трохи більше 3%. Ця продуктивність все ще значно нижча, ніж повинна мати галузь», – сказав Волш.

IATA також збільшила прогноз на прибуток в Азії до $2,2 млрд у 2024 році, попри те, що міжнародні подорожі у Китаї відновлюються повільно.

Найприбутковішим регіоном авіагалузі залишаються США, які, за прогнозом, мають заробити $14,9 млрд у 2024-му, зокрема через високі споживчі витрати в країні.

Нагадаємо, The Page розповідав, де і як виживає українська цивільна авіація під час Великої війни.

Подякувати 🎉