Facebook Pixel

Каліфорнія законодавчо дозволить ігнорувати робочі дзвінки в позаробочий час

Каліфорнія законодавчо дозволить ігнорувати робочі дзвінки в позаробочий час

Каліфорнія законодавчо дозволить ігнорувати робочі дзвінки в позаробочий час

Законодавці Каліфорнії хочуть прийняти законопроєкт, який дозволить працівникам ігнорувати дзвінки свого боса в неробочий час. Про це пише Yahoo! News.

Законопроєкт має на меті врегулювати трудову політику, яка стала заплутаною після пандемії. Документ передбачає винятки для надзвичайних ситуацій або змін у розкладі.

Умови праці змінилися після пандемії COVID-19, через яку легіони працівників змушені працювати віддалено або змішано. Деякі з цих гнучких графіків і правил розміщення залишаються чинними, що ускладнює для працівників встановлення конкретного завершення робочого дня.

У Каліфорнії один законодавець від Демократичної партії хоче вирішити цю проблему, кодифікувавши право працівника ігнорувати повідомлення свого боса в неробочий час.

Quote«Тепер люди відчувають себе завжди активними і ніколи не вимикаються. Проблема, яку ми маємо зараз, — це сіра зона, де працівник повинен відповідати весь час, коли на папері він працює з 9 до 5», — сказав член Асамблеї Мет Хейні.

Поданий у лютому законопроєкт 2751 стосуватиметься як державних, так і приватних роботодавців, вимагаючи від них надавати працівникам «право відключатися від зв’язку» з роботодавцем у неробочий час. Він передбачає деякі винятки для надзвичайних ситуацій або змін у розкладі.

Quote«Це не має на меті сказати, що люди не можуть працювати довго або мати угоду про контракт, де вони працюють за викликом, але це має бути чітко пояснено», — сказав Хейні.

Натепер законопроєкт знаходиться в комітеті Асамблеї з питань праці та зайнятості, де він пройшов два читання і внесення змін. Ймовірно, його потрібно буде передати до фіскального комітету перед останнім читанням у залі Державних зборів для голосування. Якщо він отримає більшість голосів, він попрямує до Сенату штату для аналогічного процесу.

Подякувати 🎉