Facebook Pixel

У парламенті Франції підтримали передачу Україні конфіскованих активів рф

Заяви про «безмежну підтримку України» необхідно підкріплювати реальними діями. Зокрема, конфіскацією заморожених російських активів у Європі та їх спрямуванням на допомогу Україні.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» сказав депутат Національної асамблеї Франції Жюльєн Байю, який є співавтором резолюції щодо конфіскації.

Quote«Мене непокоїть те, що нам необхідно діяти злагоджено. Добре сказати, що нам потрібно прагнути перемоги в Україні, щоб Україна перемогла Росію. Але нам потрібно бути послідовними. Я виступаю за конфіскацію заморожених російських активів», — сказав він.

При цьому Байю зазначив, що президент Франції Емманюель Макрон «зазнає сорому через ці заходи у відповідь».

Quote«Давайте візьмемо ці гроші та віддамо їх Україні на військові цілі та на відновлення країни. На мій погляд, це найконкретніша, найбезпосередніша конкретна підтримка, яку ми можемо надати. І я не розумію, як можна говорити «немає обмежень» і займати таку двозначну позицію», — сказав він.

За його словами, це є проблемою і для Франції, оскільки уряд оголосив про скорочення бюджетних видатків на 10 млрд євро, що торкнеться державних послуг, освіти, охорони здоров'я та інших сфер.

Quote«Тож населення може не зрозуміти, як можна урізати 10 мільярдів на держпослуги та віддати три мільярди Україні. Найкраще пояснення — це інвестиції. Але також щоб полегшити цей захід для платників податків: ми конфіскуємо ці 200 мільярдів, і це допоможе набагато більше, ніж коли або могли б зробити французькі платники податків», — заявив депутат.

Байю заявив: для того, щоб Франції повністю повірили, вона має конфіскувати російські активи, а Європа має зробити те саме.

Quote«І ця позиція дуже і дуже широко поділяється. У нас близько 150 депутатів, понад 25% депутатів у Франції, це підтримують, вони підписали резолюцію про вилучення цих грошей. Ми хочемо проголосувати, ми хочемо піти на цей сміливий крок, а президент стримується», — додав депутат.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉