Facebook Pixel

В Китаї ШІ зробив українську Youtube-блогерку росіянкою

Ольга Лоєк, студентка Університету Пенсильванії, шукала аудиторію в інтернеті – тільки не таку. Невдовзі після запуску каналу на YouTube у листопаді минулого року 21-річна дівчина з України Лоєк виявила, що її зображення було створено та оброблено за допомогою штучного інтелекту для створення альтер-его на платформах китайських соціальних мереж.

Її цифрові двійники, як-от «Наташа», стверджували, що вони російські жінки, які вільно володіють китайською мовою і хочуть подякувати Китаю за підтримку рф та заробити трохи грошей на продажі таких товарів, як російські цукерки.

znimok-ekrana-2024-06-21-191510.png

Більше того, підроблені акаунти мали сотні тисяч підписників у Китаї, набагато більше, ніж у самої Лоєк.

Quote«Це буквально схоже на те, що моє обличчя розмовляє китайською мовою, а на задньому плані я бачу кремль і москву, і я говорю про те, наскільки великі рф та Китай, — сказав Лоєк Reuters.— Це було справді моторошно, тому що це речі, які я б ніколи не сказав у житті».

Цей випадок демонструє зростаючу кількість на перший погляд російських жінок у китайських соціальних мережах, які демонструють свою любов до Китаю вільною китайською мовою та кажуть, що прагнуть підтримати рф у війні, продаючи імпорт із своєї батьківщини.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉