Facebook Pixel

В Glovo вважають безпідставними будь-які звинувачення компанії

16 травня стало відомо, що Мінекономіки надало бронювання деяким співробітникам Glovo, а потім відмінило його. Glovo вважає звинувачення безпідставними.

Про це пише пресслужба Glovo.

За даними компанії, відповідно до постанови КМУ № 76 від 27.01.2023 компанія отримала статус критично-важливого підприємства на основі низки критеріїв, серед них обсяг та регулярна сплата податків, рівень заробітної плати та відсутність будь-якої заборгованості перед державою.

Всього компанія забронювала 10 співробітників:

«Технологічна компанія Glovo під юридичною назвою ТОВ «ГЛОВОАПП УКРАЇНА» наразі налічує 108 співробітників, з них заброньовано 10 людей. Список співробітників для бронювання визначає керівник компанії на підставі їхньої критичності для діяльності та в межах визначених лімітів для компанії відповідно до офіційного алгоритму бронювання працівників, опублікованого Міністерством цифрової трансформації. Підключені до платформи кур’єри є самозайнятими особами, тому їхнє бронювання неможливе», — йдеться у повідомленні.

Також Glovo володіє технологічною компанією під юридичною назвою ТОВ «ГЛОВОАПП УКРАЇНА». Вона наразі налічує 108 співробітників, з них заброньовано 10 людей із 33 військовозобов’язаних. Статус критичного підприємства дає право роботодавцю забронювати до 50% від загальної кількості військовозобов'язаних співробітників.

Нагадаємо, що у зв'язку з введенням закону про мобілізацію, який набере чинності 18 травня, виникли питання, чи будуть зміни в процесі бронювання працівників, зокрема, спеціалістів у сфері IT.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉