Facebook Pixel

В Україні скасували бронювання для букмекерських контор, рекламних агенцій та компаній зі США

Згідно з новим законом про мобілізацію, який почне діяти з 18 травня 2024 року, певні українці втратять право на звільнення від призову. Водночас Міністерство економіки України звільняє від призову компанії, які належать громадянам Сполучених Штатів Америки, а також низку українських компаній.

Про це повідомив народний депутат Олександр Федієнко на своїй сторінці у соціальній мережі.

Зокрема, броню отримають співробітники наступних компаній:

  • Glovo;
  • Visa:
  • Favbet:
  • AgriChain:
  • ССМ;
  • КОРТ.

З цього списку лише одна компанія пов'язана з армією. КОРТ спеціалізується на розробці систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) та безпілотних літальних апаратів.

photo-2024-05-16-12-57-23.jpg
Quote«На всіх нарадах кажу, Мінстратегпрому, змініть критерії! Підприємства, які роблять реби та дрони, вони апріорі не можуть мати ту історію, яку ви заклали у критеріях!» – повідомив нардеп.

Крім того, народний обранець додав, що в операторів мобільного звʼязку мобілізували персонал на обслуговування. Тепер немає кому ремонтувати та змінювати акумулятори під час вимкнень світла. А ті, хто залишився, не хочуть це робити, бо не мають броні.

Але пізніше міністерка економіки Юлія Свириденко скасувала наказ про бронювання працівників компаній Glovo, Visa та Favbet Tech «з огляду на суспільний резонанс».

Quote«Проведемо оновлення постанови, аби знайти оптимальне рішення, яке відповідатиме запиту військових, але водночас дасть можливість працювати економіці», — написала міністерка.
Подякувати 🎉