Facebook Pixel

В Україні сьогодні діятимуть графіки погодинних відключень — Укренерго

В Україні сьогодні діятимуть графіки погодинних відключень — Укренерго

В Україні сьогодні діятимуть графіки погодинних відключень — Укренерго

23 травня з 00:00 до 24:00 по всій території України будуть діяти графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів. Про це повідомляє «Укренерго».

Енергопостачання об'єктів критичної інфраструктури не обмежуватиметься.

Подовження терміну дії обмежень пов'язано зі зниженням виробництва електроенергії сонячними електростанціями через прогнозовану щільну хмарність у більшості регіонів України, що спричиняє збільшення дефіциту в енергосистемі, – йдеться у повідомленні.

Quote«Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які Диспетчерський центр «Укренерго» щовечора доводить до кожного обленерго. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що основною причиною введення обмежень є наслідки ракетно-дронових ударів російських агресорів по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня вони п’ять разів цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження ці станції не можуть виробляти стільки електроенергії, як до початку атак.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉