Facebook Pixel

Відключення електроенергії поновлюються

Відключення електроенергії поновлюються

Відключення електроенергії поновлюються

Ввечері 20 травня всі споживачі в Україні зіткнуться з відключеннями електроенергії. Її вимикатимуть для побутових і промислових споживачів у всіх регіонах країни. Про це повідомили в «Укренерго».

Відключення будуть погодинними і триватимуть з 18:00 до 24:00, при цьому живлення критичної інфраструктури не обмежуватимуть.

Раніше в «Укренерго» пояснили, що причина обмежень полягає у збільшенні споживання електроенергії через похолодання. Наразі потужностей українських електростанцій, пошкоджених внаслідок російських обстрілів, недостатньо для забезпечення всіх споживачів.

Quote«За цих умов світло вимикатимуть, доки не відновиться генерація. Це займе місяці. І це за умови, що не буде нових обстрілів. Протягом літа та протягом осені та наступної зими нам треба бути готовими до того, що періодично графіки відключень можуть бути застосовані. Ми зараз у такій ситуації, коли ми маємо дуже сильний дефіцит виробництва електроенергії, електростанції швидко відновити після таких тяжких пошкоджень неможливо. Тому дефіцити іноді виникатимуть, і відключення споживачів, графіки відключень можуть повертатися іноді. Нам усім треба бути готовими до цього», — сказав голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький .

Де подивитись графіки відключень електроенергії

Переглянути статус відключень у Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях можна у чатботах YASNO:

у вайбері

у телеграмі

На головній сторінці натисніть на «Можливі відключення», виберіть свій регіон, і вам відразу надійде сповіщення зі статусом відключень: екстрені, стабілізаційні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉