Facebook Pixel

Відключення електроенергії в Україні: що відомо про стан енергетики

Відключення електроенергії в Україні: що відомо про стан енергетики

Відключення електроенергії в Україні: що відомо про стан енергетики

Після масованого ворожого обстрілу росіян 11 квітня і знищення Трипільської ТЕС під Києвом українців поступово готують до можливих відключень світла. Зокрема, відомства дають поради щодо того, як діяти у ситуації, коли немає світла. Та як не втрачати зв'язок з рідними.

Зібрали всі поради щодо того, як вже зараз слід поводитися вдома і на роботі, щоб зберегти всі необхідні ресурси. Зауважимо, що блекаути влітку якщо й стануться, то шляхом сонячної генерації можна буде пережити менш чутливо, ніж взимку 2022-2023 року, коли світла не було тижнями.

Відключення в Харкові 12 квітня

Графік відключень світла на тиждень з 10 по 14 квітня оприлюднили у «Харківобленерго».

Відповідно до графіка, світло вимикатимуть у всіх районах Харкова щодня протягом 10-14 квітня. У Харкові та області передбачені відключення на три години у шість черг:

  1. 19:00 — 22:00;
  2. 07:00 — 10:00;
  3. 09:00 — 12:00;
  4. 11:00 — 14:00;
  5. 14:00 — 17:00;
  6. 17:00 — 20:00.

Завантажити графік можна за посиланням.

При цьому з 06:25 на Харківщині застосовані аварійні відключення. Знеструмлено близько 210 тисяч споживачів. В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались.

Quote«Але в години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр «Укренерго» закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами», — підкреслили в держкомпанії.

Відключення на Дніпропетровщині 12 квітня

На Криворіжжі продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів.

Відключення у Миколаєві 12 квітня

Внаслідок обстрілу відключилось обладнання на газорозподільній мережі у Миколаєві. Без постачання газу залишилось понад 30 абонентів. Через бойові дії пошкоджено надземні газопроводи у Харківському районі. Припинено газопостачання 136 абонентам.

Через ворожі обстріли енергосистема України перебуває постійно під ворожими атаками. Тому в частині областей вже відбуваються планові відключення електроенергії. Пункти Київщини попри ранкову атаку росіян наразі всі — з електрикою. За словами начальника КОВА Руслана Кравченка, наразі навіть аварійних відключень для споживачів немає.

Однак через черговий масований удару росії по енергооб'єктах «Укренерго» українців закликають зменшити споживання електрики з 19:00 до 22:00. Йдеться про найбільш енергоємні пристрої.

У компанії додали, що енергосистема може безпечно працювати тільки якщо в ній витримується баланс. Тобто, коли споживання електрики дорівнює її виробництву.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉