Facebook Pixel

Відключення світла в Україні: хто може залишитися без електроенергії

30 березня у Дніпропетровській, Сумській та Полтавській областях запровадили аварійні відключення електроенергії. На Донеччині застосовуються стабілізаційні відключення.

Як повідомляє ДТЕК, через наслідки обстрілів на Дніпропетровщині вимушено застосовуються екстрені відключення за розпорядженням НЕК «Укренерго». Пізніше стало відомо про скасування графіків відключення на Полтавщині.

31 березня в Одесі та прилеглих районах ввели аварійні відключення світла. «Укренерго» зазначає, що ціллю ворога були високовольтні підстанції «Укренерго» в південному регіоні. Внаслідок нічної атаки було пошкоджене обладнання енергетики. При зростанні споживання обмеження можуть посилити.

На Донеччині починають застосовуватись стабілізаційні відключення.

В «Укренерго» нагадали, що аварійні відключення вже застосовані у Запорізькій, Кіровоградській областях. Продовжують діяти обмеження енергопостачання на Харківщині та в Кривому Розі.

31 березня після масштабних ракетних атак в «Укренерго» прокоментували ситуацію щодо електроенергії.

Quote«Вночі росіяни знову завдали удару по енергетичних об’єктах. Ціллю були високовольтні підстанції «Укренерго» в південному регіоні. Через пошкодження обладнання енергетики були вимушені застосувати аварійні відключення в м. Одеса та прилеглих районах. При зростанні споживання їх обсяг може збільшуватись. Більше інформації на сторінках місцевого обленерго», — пишуть у відомстві.

Також у пресслужбі додали, що наразі продовжують діяти обмеження споживання на Харківщині та в Кривому Розі. Вночі графіки відключень не застосовувались. Але через зростання споживання, а відповідно й навантаження на енергосистему, вдень, а особливо у години вечірнього максимуму, можливі відключення.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉