Facebook Pixel

У Харкові запроваджено аварійні відключення світла

З 07:00 5 квітня у Харкові застосовують аварійні вимкнення електрики внаслідок технологічної аварії в мережах.

Про це повідомила пресслужба «Укренерго».

Без світла на Харківщині — 550 тисяч абонентів, близько 330 тисяч з них — у Харкові, повідомила пресслужба Міненерго.

Ситуація з енергопостачанням лишається складною для 17 населених пунктів регіону, в етері нацмарафону розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Quote«Водоканалізаційні системи заживлені. Лікарні мають змогу працювати автономно. Найбільша проблема — електроенергія для населення. Промисловість отримує світло погодинно», — зазначив Синєгубов.

За словами Синєгубова, 4 квітня росіяни здійснили одну з наймасованіших атак дронами по Харкову та області. На прицілі буди енергетичні об'єкти, тому ситуація з енергопостачанням погіршилася. Харків має 200-300 МВт дефіциту електроенергії. Внаслідок цього будуть переглянуті графіки відключень.

Quote«Протягом доби, 4 квітня, були будинки, де люди мали лише по 6 годин електроенергії. Наразі робимо всі необхідні роботи та вживаємо заходи, щоб стабілізувати ситуацію», – повідомив Синєгубов.

Першочергово в ХОВА планують під'єднати критичну інфраструктуру та транспорт. Основна проблема – електроенергія для населення. Підприємства також отримують електроенергію погодинно. Близько 17 населених пунктів в області також відчувають брак електроенергії.

За словами начальника Харківської ОВА, внутрішні мережі області значно перевантажені, також є проблеми з генеруючими підприємствами на Харківщині.

Синєгубов заявив, що удари були прицільні, енергосистема зазнала досить істотних пошкоджень. Через надто складну ситуацію жодних прогнозів про відновлення робити неможливо.

Крім того, у Харкові 5 квітня близько 7:30 призупиняв роботу метрополітен.

Quote«Тимчасово призупинено рух поїздів лініями метрополітену. Про відновлення руху буде повідомлено додатково», — йдеться у дописі.

О 9:00 в КП «Харківський метрополітен» повідомили про відновлення роботи підземки після півторагодинної зупинки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉