Facebook Pixel

Трипільску ТЕЦ російська армія уразила дозвуковою Х-69

Російська армія для удару по Трипільській ТЕС застосувала нові крилаті ракети Х-69. Про це говорять знайдені уламки цієї ракети.

Про це пише Defense Express.

При цьому, за отриманою додатковою інформацією, дальність пуску ракет склала близько 400 км. Цей параметр перевищує відомі оцінки дальності Х-69 у 300 км, як чергової ітерації Х-59МК2.

Це не перше використання Х-69 для удару по Україні, як мінімум, перша згадка про їх використання вперше з'явилась у лютому 2024 року, хоча поодинокі випадки були ще у 2023 році. Згодом ця неофіційна інформація знайшла підтвердження завдяки публікації Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) про дослідження уламків Х-69.

Що відомо про Х-69

Х-69 є російською дозвуковою крилатою ракетою для літаків тактичної авіації. Її запуск можливий з літаків Су-34 та Су-35, окрім того, саме вона має стати основною крилатою ракетою для Су-57, яку він має нести у внутрішніх відсіках озброєння. Вага бойової частини декларувалась у межах 310 кг. Система наведення ракети є супутникова навігація з завадозахищеними антенами «Комета-М», а також інерціальна. А головною особливістю зазначається можливість наднизького польоту на висоті у 20 метрів, що нижче за можливості Х-101.

Нагадаємо, що 11 квітня армія рф атакувала Трипільську теплоелектростанцію на Київщині, в результаті чого остання була повністю знищена. Таким чином державна «Центренерго» втратила 100% генерації та усі теплоелектростанції.





Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉