Facebook Pixel

Через затримку військової допомоги у бюджеті виник розрив у $5 млрд

Через затримку військової допомоги у бюджеті виник розрив у $5 млрд

Через затримку військової допомоги у бюджеті виник розрив у $5 млрд

Внаслідок того, що останні пів року Україна отримувала мінімальну військову допомогу, уряд був вимушений переміщувати видатки кінця року з програм грошового забезпечення на необхідну вже зараз закупівлю зброї. Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко у новому випуску подкасту «Що з економікою?».

Quote«У нас є велика фіскальна проблема або, скажімо так, невирішене питання щодо видатків військового характеру, так званих мілітарних видатків... Я думаю що можна говорити про цифру близько 5 мільярдів доларів США», — сказав посадовець.

Марченко зауважив, що це питання є актуальним з огляду на певні зобов’язання, які Україна має перед партнерами.

Quote«Є програма Міжнародного валютного фонду. Але ці видатки передбачають інший набір дій інструментів, ніж пошук коштів партнерів. Тобто ці видатки ми маємо перекривати самостійно, і вони досить великі. Тобто питання залишається, але є у нас план», — запевнив глава Мінфіну.

Також міністр нагадав, що в Україні розпочне роботу місія МВФ.

Quote«Зараз у нас найближчі тижні буде місія МВФ нам потрібно успішно пройти четвертий перегляд програми. Ми зробили всі кроки для того щоб він був успішним, а далі будемо спілкуватися з нашими партнерами, шукати способи і рішення», — сказав міністр.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉