Facebook Pixel

У Мінфіні України оцінили стан дефіциту бюджету після поновлення співпраці з МВФ

Міністерство фінансів України висловило позитивну оцінку можливості фінансування дефіциту бюджету на 2023 рік після поновлення співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Відомство сподівається на тривалу підтримку України з боку міжнародних партнерів, що допоможе прискорити закінчення конфлікту з росією.

Про це розповів голова Мінфіну України Сергій Марченко в інтерв’ю телеканалу CNN.

Як зазначив очільник відомства, після нещодавно затвердженої програми розширеного фінансування МВФ для України, з'явилась більша впевненість щодо фінансування дефіциту бюджету поточного року.

Зокрема, цьогоріч на швидке відновлення країни після руйнацій від бойових дій необхідно близько 14 млрд доларів.

Quote«У цьому році ми плануємо реалізувати нагальне відновлення, яке оцінюється у 14,1 млрд доларів США. Пріоритетними напрямами є відновлення енергетичної інфраструктури, гуманітарне розмінування, відновлення пошкодженого житла, критичної та соціальної інфраструктури, а також підтримка приватного сектору», — зазначив міністр.

Голова Мінфіну також сподівається на інвестиції іноземного бізнесу, які підтримали б відновлення і розвиток економіки країни. Загалом український уряд розраховує на тривалу та міцну співпрацю з міжнародними партнерами, що пришвидшило б перемогу у війні. Програш України означатиме програш усього цивілізованого світу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉